30.12.2015

Viiden tähden blenderi

Sain muutama vuosi sitten joululahjaksi tehosekoittimen eli blenderin. Perusmasiina halpahallista, olin iloinen. Siihen asti olin tehnyt smoothieita harvakseltaan sauvasekoittimella, mutta se oli sen verran hankalaa etten jaksanut tehdä sitä kovinkaan usein. Uusi perusblenderi pyöri lähes päivittäin, välillä useammin, välillä harvemmin. Sillä sai kätevästi tehtyä smoothiet, muuta se ei oikein jaksanut. Paketin kyljessä luvattiin, että kone hajottaa myös jääpalat. En tiedä ovatko jäiset marjat eri asia, mutta koville otti niiden hajottaminen. Koneen kylki kuumana ja korvat punaisena metelistä hurruttelin menemään. Kone palveli urhoollisesti pitkään. Käytin sitä säästelemättä ja säälimättä. Loppuvaiheessa koneen hurina vain paheni, rattaat taisivat olla loppu ja pohjakin vuosi. Toiveissa oli uusi blenderi - hiukan tehokkaampi - sitten kun vanha yskähtää viimeisen kerran.



Syksyn aikana googlailin blendereitä. Mikä olisi paras? Millaisen tarvitsen? Mitä haluan sillä tehdä? Blendereitähän löytyy laidasta laitaan. On pieniä ja suuria, on tehokkaita ja tehottomia, on kalliita ja edullisia. Unelmoin todella tehokkaasta ja iso kannullisesta blenderistä. Tehokkaalla koneella jäisetkin marjat menevät tasaiseksi soseeksi helposti. Sillä voi valmistaa raakakakut -ja patukat. Voi tehdä itse pähkinämaidot ja -voit tai vaikka jäätelön. Isoissa marketeissa käydessäni kurvasin aina elektroniikkaosaston kautta ja silittelin tehosekoittimia - hei, oikeesti!

Jouluaattona sain paketin. Innokkaan avustajan avulla revin yhden sivun auki. Mitä? Olo oli kuin 25 vuotta sitten kun sain lahjaksi Nintedon. Näenko oikein? Pakkauksen kyljessä lukee Rawmix! Ei voi olla totta. Avaan paketin kokonaan ja edelleen sen kyljessä lukee Rawmix. Olen ollut todella kiltti. Kiitos, iso iso kiitos joulupukki!



Rawmix on viiden tähden blenderi. Se ei yski jääpaloista tai jäisistä marjoista, ei pähkinöistä, ei mistään. Se on paras! Joulun pyhinä olen testaillut konetta niillä raaka-aineilla mitä kotoa löytyy. Olen valmistanut erilaisia smoothieita, niistä jäisistä marjoista, jopa kokonaisista jäisistä mansikoista. Ja samettista tulee. Valmistin myös raakaproteiinipatukoita, hyviä tuli niistäkin. Reseptilista on pitkä, kun haluan kokeilla kaikkea mahdollista. Jaan niitä sitten täällä teille.


Tässä vielä ohje helppoon ja hyvään smoothieen. Resepti toimii hyvänä pohjana, mutta vain mielikuvitus on rajana smoothien valmistuksessa. Toivottavasti sinäkin innostut hyvää tekevistä smoothieista!


Mustikka-banaanipirtelö (iso annos yhdelle tai pieni annos kahdelle)

  • 150 g maustamatonta jogurttia
  • 0,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 kypsä pieni luomubanaani tai puolikas isosta
  • 100 g kotimaisia mustikoita

-Tiina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti